Skip to main content
XS SM MD LG XL XXL XXXL

Blogs & Vlogs

Meet Joe Avatar

Het nieuwe talent in onze pool, een computer-geanimeerd poppetje!

Demo Kapotte Pan


Klanten complimenteren onze acteurs vaak dat ze zo warm contact met de groep maken, dat ze enthousiast zijn en persoonlijkheid hebben: “Er komt echt iemand binnen als je met een Kapok acteur werkt.” Wij vinden dat zelf belangrijke kwaliteiten, dus het is heerlijk als dat herkend wordt.

Hoe komen we dan zo gek om een door de computer geanimeerd poppetje, een Avatar, aan je voor te stellen als het nieuwe talent in onze pool? Is kille automatisering niet de absolute tegenpool van onze missie: mensen helpen om beter met elkaar in contact te treden?

Dat moeten we even uitleggen

Om goed te worden in gespreksvoering moet je oefenen. Maar kom je daar wel aan toe? Sommige gesprekken komen gewoon te weinig voor om er voldoende ervaring mee op te doen. Simulaties zijn dan dé oplossing: in een veilige omgeving experimenteren en oefenen. Sinds jaar en dag kan dat met trainingsacteurs, maar relatief nieuw is de mogelijkheid om dat achter de computer te doen in een virtueel scenario.

Man v/s Machine?

Het is geen wedstrijd, geen of/of! Wij denken aan een gecombineerde aanpak, waarbij je slim gebruik maakt van de kracht van beide opties. Het oefenen met acteurs blijft de meest ‘immersieve’ vorm: je hebt een echt mens voor je, die reageert op alles wat je zegt, doet en uitstraalt. En die ook nog eens ter plekke inspeelt op vragen die bij je opkomen. Die ultieme flexibiliteit en diepgang biedt de online simulatie misschien niet, maar daar staan een paar grote voordelen tegenover: de simulatie is altijd beschikbaar, hij is herhaalbaar en schaalbaar. En hij is er exclusief voor jou.
Virtuele scenario’s lenen zich bij uitstek om een gespreksmethodiek stap voor stap te trainen. Je leert ook wat het effect is van je aanpak: via feedback en scores zie je direct wat wel of niet werkt. Én je ontdekt wat je in de live training nog te leren hebt.
En daarmee is onze gedroomde opzet een blended aanpak: eerst oefenen met een virtuele acteur, zodat je met de echte acteur snel de diepte in kunt. Win-Win toch?

Uitproberen?

Benieuwd? Wil je het zelf eens proberen? Dat kan: ter inspiratie hebben we samen met DialogueTrainer een simulatie gebouwd over omgaan met emoties: een klacht in een winkel. Deze staat 24/7, óók bij nacht en ontij, voor je klaar. Gratis. Veel speelplezier. Neem contact met ons op of met DialogueTrainer. Gedurende de vakantie periode zijn we gewoon open tijdens kantooruren.

Avatars Various

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323