Skip to main content
XS SM MD LG XL XXL XXXL

Blogs & Vlogs

Online oefenen met een acteur werkt!

8 redenen om nu online acteurs in te zetten.

Online oefenen met een acteur werkt!

We geven je 8 redenen om online met acteurs te werken:

1. Online maken acteurs ook impact.
“Ik was wat sceptisch, maar ik moet zeggen dat het toch gewoon binnenkomt”. Dit horen we van vrijwel alle deelnemers.

2. Nu is de ideale tijd om te oefenen.
Nu oefenen is straks beter presteren. Dus niet uitstellen, die trainingen, want wanneer de economie weer op gang komt, wil jij er klaar voor zijn.

3. Online is extreem flexibel.
Je kunt trainen waar, wanneer en hoe je maar wilt: willen 2 deelnemers een uurtje oefenen op maandagochtend en 3 anderen op dinsdagmiddag? Geen probleem: de acteur is op afroep beschikbaar.

4. Online trainen is vermoeiend, dus varieer.
Online deelnemers staan voortdurend ‘aan’, dus las extra pauzes in en varieer in aanpak en werkvormen. Op werkvormen.info hebben wij een selectie van online werkvormen en energizers gemaakt die voor de broodnodige variatie zorgen.

5. Online vraagt knoppenkennis.
Meer dan bij een live training geldt: alles wat fout kan gaan, gaat fout, dus zorg dat je je platform beheerst. Waar zit de mute knop? (en als je eenmaal zover bent is het ook fijn als je weet waar de unmute knop zit).

6. Online oefenen is veilig.
Deelnemers ervaren online minder spanning. Niet alleen omdat er een scherm tussen zit, maar ook omdat er meer rust is (door elkaar heen tetteren is er niet bij), het tempo net wat lager ligt en er gewerkt wordt in kleine groepen.

7. Online legt veel focus op mimiek en toon.
Het lijkt tegen-intuïtief, maar online leren deelnemers opvallend veel leren over mimiek, intonatie, spreektempo, pauzes, etc.

8. Online is een blijvertje maar… wat missen we het live trainen.
Om één belangrijk gemis te noemen: het informele contact. Je ziet deelnemers niet binnen druppelen, er is geen gezamenlijke lunch en tijdens de pauze zie je alleen lege schermen… Snik.

Online demo-training uitproberen voor jouw team of individueel?

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323