Skip to main content
XS SM MD LG XL XXL XXXL

Skillslabs

Verschillen Verbinden

“Ik dacht dat ik iedereen wel kende. We zijn eigenlijk als team opnieuw begonnen”.

Diversiteit En Inclusie

Hoe ga je om met onderlinge verschillen in je team? Zorgen ze voor eilandjes en misschien zelfs subtiele vormen van uitsluiting? Kennen de teamleden elkaar echt? Kennen ze elkaars verhaal? Welke invalshoek, geschiedenis, normen en waarden kleuren je wereld? In deze workshop ga je de verschillen zien en leren overbruggen. Je ervaart de waarde van verbinden en dat je samen verder komt dan alleen.

Wat ga je doen

Je volgt twee workshops van een dagdeel. De eerste gaat over bewustwording: wat is het verschil tussen gelijkheid, diversiteit en inclusie en hoe werkt het mechanisme van uitsluiting? En vervolgens kijk je vanuit dat perspectief naar het team, naar het systeem en naar jezelf. Jullie gaan met elkaar in gesprek en wisselen verhalen en ervaringen uit. Jullie leren elkaar op een dieper niveau kennen.

In het tweede dagdeel ga je overbruggen. Aan de hand van eigen casuïstiek leer je m.b.v. een trainingsacteur hoe je de onderlinge verschillen bespreekbaar maakt. Zodat je het daar op een onderzoekende en constructieve manier over kunt hebben. Met als resultaat dat je zonder angst voor ruzie of polarisatie de kracht van diversiteit gaat ervaren.

Waarom zou je hiervoor kiezen

  • Jullie weten dat je als team er meer uit kan halen
  • Jullie willen de verschillen het verschil laten maken
  • Jullie willen als mens en als team groeien
  • Jullie willen bijdragen aan een team waarin iedereen zich thuis voelt

Wat levert het op? Wat leer je?

  • Betere resultaten boeken door te verbinden
  • Meer begrip hebben voor de ander
  • Patronen herkennen van exclusie en deze weten om te buigen naar inclusie

Wie geven deze training en waarom?

Lionelleeuwin Annekesteetzel

Lionel Leeuwin (In-Tact) en Anneke Steetzel (TerWerk) hebben samen meer dan 23 jaar ervaring als trainer/ trainingsacteur/ coach. De verschillen tussen de trainers hebben hen als team versterkt en de deelnemers zullen dit ook ervaren: dat verschillen verenigen, versterken en verbinden. Zij zijn ervan overtuigd dat het verenigen van de verschillen organisaties verder brengt

Niemand is gelijk, iedereen is gelijkwaardig

Dit zeggen klanten

Gaaf om bij Kapok ideeën op te doen. Als ik het niet meer weet, dan is even sparren vaak genoeg om me nieuwe invalshoeken te laten zien. En dat levert altijd wat op!

Ik wil jullie nogmaals hartelijk danken voor het succes. Door jullie optreden is iedereen laaiend enthousiast. Bedankt!!!

Nogmaals bedankt voor de te gekke training. Ik heb heel veel geleerd en ook precies die dingen die ik wilde leren! Ik ga vrolijk naar huis!

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323