Skip to main content
XS SM MD LG XL XXL XXXL

Skillslabs

Skillslab Het Goede Gesprek

Het hete hangijzer vastpakken zonder je vingers te branden, dát is een goed gesprek

Teamsscan Quickscan

Hoe zou dat zijn, als je tot een oprechte uitwisseling kon komen? Een gesprek dat voor beide gesprekspartners productief is. Een gesprek waarin je elkaar beter leert kennen. Een gesprek waarin er ruimte is om lastige onderwerpen of gevoelens te bespreken. Een gesprek waarin impasses worden doorbroken. En een gesprek dat een houvast geeft om verder te kunnen. Dat zou toch best een goed gesprek zijn?

Wat ga je doen

Je gaat je startpunt bepalen. En dan, wàt het ook is, ga je er eens over beginnen. Je gaat eerlijk vertellen of vragen. Je gaat alle moeite doen de ander echt te begrijpen. Daarna laat je de aap op de schouder waar die hoort en organiseer je een antwoord op de vraag: hoe nu verder?

Waarom zou je voor dit Skillslab kiezen

  • Je bent sommige medewerkers of collega’s ‘kwijt’
  • Je gaat lastige gesprekken weleens uit de weg of stelt ze uit
  • Je hebt de neiging in gesprekken teveel de zorg op je te nemen

Wat levert het op? Wat leer je?

  • Je leert hoe je het contact kan verstevigen
  • Je krijgt weer energie van wat je eerst ‘lastige gesprekken’ vond
  • Je krijgt handvatten om te sturen op de kwaliteit van het gesprek

“Ik wist niet hoe ik erover moest beginnen. Was bang dat het verkeerd zou vallen. Van een gesprek kwam het dus niet. Laat staan een goed gesprek.”

Wat spannend is, doet ertoe!

Dit zeggen klanten

Ik vond het opnieuw een feest om met jullie samen te werken. Alles was altijd goed geregeld, alles werd serieus en professioneel opgepakt, ik kon er altijd op vertrouwen dat jullie je dingen deden!

Prima acteur, prima klik! Hij heeft onder barre omstandigheden moeten werken (kleine ruimte, lawaai en ijzige kou) maar zich heel flexibel opgesteld. Het waren heerlijke trainingen!

Die acteurs van (..een ander acteursbureau..) komen een toneelstukje spelen, maar de acteurs van Kapok - dat zijn de gesprekspartners die ik zoek.

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323