Skip to main content
XS SM MD LG XL XXL XXXL

Skillslabs

Skillslab Schakelen

“Je kunt wel door blijven praten, maar dat gaat niet werken als iemand jou niet ziet zitten.”

Schakelen Teaser Mark

Hoewel jullie het inhoudelijk eens lijken te zijn, loopt het gesprek toch stroef. Er is iets, maar je weet niet wat. En dus praat je maar onverstoorbaar door. En na de volgende tegenwerping van je gesprekspartner haal je diep adem en met je geduldigste glimlach leg je het nóg een keer uit. Wie weet, misschien snapt hij het nu wel?

Wat ga je doen

Je gaat aan de slag met alle soorten verstoringen die in een gesprek voorkomen. Van verwarring en misverstanden tot irritaties en sabotage. Je leert te benoemen wat je ziet en te zeggen wat er door je hoofd schiet. En dan je kaken op elkaar te houden. Je gaat je gevoel tonen én de tijd bewaken. Je gaat je uitspreken én vragen stellen. Je gaat merken dat stilstaan bij verstoringen, je snel weer echt in gesprek brengt.

Waarom zou je hiervoor kiezen

  • Je wil meer grip op het verloop van een gesprek
  • Soms ontgaat je wat er niet lekker loopt in het contact
  • Je wil weten hoe je contact maakt met de onderstroom in gesprekken
  • Je wil echt oefenen met deze cruciale vaardigheid

Wat levert het op? Wat leer je?

  • Je leert verstoringen opheffen door te schakelen langs de vier communicatie-niveaus: inhoud, proces, interactie, emotie
  • Omgaan met weerstand en het vermijden van ge-jamaar
  • Je gesprekspartners voelen zich meer gezien en gehoord
  • Krachtige technieken om contact te herstellen

DE FORMULE 1-TECHNIEK VAN COMMUNICATIE

Dit zeggen klanten

Onze medewerkers moesten echt behoorlijk uit hun comfort zone, maar jullie 4 begeleiders hebben echt een veilige en inspirerende omgeving gecreëerd om dat toch echt wel te doen. Kortom: complimenten en een groot dank jullie wel!

Ik vond het opnieuw een feest om met jullie samen te werken. Alles was altijd goed geregeld, alles werd serieus en professioneel opgepakt, ik kon er altijd op vertrouwen dat jullie je dingen deden!

De regie-scenes sloten goed aan bij de praktijk. Herkenbare situaties, maar tegelijkertijd kun je er met afstand naar kijken en dan ontstaat er begrip voor de verschillende rollen.

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323